Koreodrama „La Bal… kan“, u režiji Milice Mandić, biće premijerno izvedena sutra, u 20 časova, u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“. Ulaz na predstavu je slobodan.

Predstava je inspirisana francuskim plesnim filmom „La Bal“ (1983) i produkt je sinteze između studenata, plesača amatera, akademskih građana, kao i organizacija, neformalnih grupa socijalnog i umetničkog interesovanja.

„La Bal… kan“ je nastao na osnovu koncepta i ideje Milice Mandić i Dunje Nikolić (saradnik), koreografiju potpisuju Milica Mandić i Benjamin Ibrahimi, a za scenografiju je bila zadužena Miljana Dunđerin.

Igraju – Lidija Nikolić, Nevena Petronijević, Maja Dejanović, Aleksandra Janićijević, Milica Mandić, Dunja Nikolić i, kao gost, Benjamin Ibrahimi.

Svi znamo da je Balkan poluostrvo krvi, bratstva, ratova, jedinstva, lepote, sreće, neizmerne tuge, ali pre svega toga poluostrvo radosti, veselja i igre.
Život na Balkanu nikako nije bajka.
Muškraci sa Balkana nisu prinčevi.
Žene na Balkanu nisu princeze.
Ali šta se desi kada šest balkanskih žena ode na bal?
Da li će postati princeze i naići na ljubav kakvu viđamo u bajkama?
Hoće li surovost Balkana ipak preovladati?

Predstava je podržana od strane Centra Multimedia u okviru projekta „Kultura za promene“.

O Milici Mandić

Milica Mandić je rođena u Prištini 1995. godine. Od 2010. je član teatra „Geto“ iz Gračanice sa kojim je najpre radila predstave za decu i omladinu. Glumu je diplomirala na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, u klasi Dejana Cicmilovića. Jedan je od osnivača Teatra u „Akvarijusu“ gde redovno nastupa („Zemlja jesmo“, „Čekajući Godoa“, „Isadora“). Angažovana je i u Narodnom pozorištu Priština („Baš baš Čelik“, „Kir Janja“, „Dve Božićne jelke“, „Uspavana lepotica“). Glumila je u filmu Srđana Golubovića („Otac“). Živi i radi u Gračanici, Kosovskoj Mitrovici i Beogradu.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *