“Kultura u doba korone” naziv je programa kulturnog sadržaja koji će u narednom periodu pripremati Dom kulture “Gračanica”. Program će biti dostupan na Facebook stranici Doma kulture.

Različiti kulturni sadržaji biće emitovani svakog radnog dana u nedelji, pa tako će ponedeljak biti rezervisan za muzičke događaje.

Svi koji žele moći će da pogledaju koncerte Simfonijskog orkestra RTS-a, BIG Bend-a, festival “Medimus” u Prizrenu…

Utorak će biti dan za izložbu i slikarstvo. Trenutno na Facebook stranici Doma kulture možete pogledati katalog radova u okviru izložbe “Jesen u Prizrenu”, a svakog narednog utorka će, iz fundusa Galerije Doma kulture, urednik i umetnici birati dela po jednog savremenog slikara sa Kosova i Metohije.

Sredom će se emitovati pozorišne predstave, pre svega, namenjene deci. Najmlađi će moći da pogledaju predstave u izvođenju AP “Janićije Popović”.

Četvrtkom će ljubitelji sedme umetnosti dobijati preporuke – koja najnovija filmska ostvarenja pogledati – iz jednog od, ističu, najboljih izvora filmova koje je napravio režiser Milutin Petrović, u svojoj knjizi “52 idealna filmska vikenda”.

Petak će biti dan književnog i tribinskog programa – biće emitovane književne večeri i tribine.

“Ponudićemo naše programe posvećene kulturi u getu i uslovima izolacije. Urednici književnih programa preporučiće za vas knjige za čitanje,” navode organizatori.

Na Facebook stranici Doma kulture juče su najmlađi uživo mogli da pogledaju predstavu “Igra”, dok je u utorak uživo emitovan program povodom godišnjice 17. Marta.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *