Zvuci džeza, lutkarska predstava, dokumentarni film, izložba radova, balet – očekuje gledaoce tokom narednih nedelju dana na Fejsbuk stranici Doma kulture “Gračanica”, u okviru programa “Kultura u doba korone”. Program se emituje već petu nedelju za redom i do sada je, kako se navodi, okupio preko 19.000 pratilaca, uključujući Fejsbuk i Instagram stranice ove ustanove.

Nastup kompozitorke i tekstopisca Lene Кovačević u Gračanici iz 2016. biće emitovan danas preko Fejsbuk stranice. Publici će se, takođe, obratiti džez pevačica i najaviti novi koncert u Gračanici.

Sutra će publici biti predstavljeno stvaralaštvo profesora Petra Đuze u okviru dela programa “Umetnost kao otpor i nepristajanje”.

“Profesor Petar Đuza pripada samom vrhu kosovskometohijskih umetnika. Pored slikarstva i pedagoškog rada na Fakultetu umetnosti, profesor Đuza se bavi likovnom kritikom, teorijom umetnosti, kao i savremenim vidovima vizuelnih umetnosti i multimedijom,” stoji u najavi.

Razgovor sa profesorom Petrom Đuzom će voditi Nebojša Jevtić, istoričar umetnosti i Maja Todić, slikar.

Nakon razgovora, biće prikazana izložba Đuzinih slika iz fundusa Doma kulture “Gračanica” nastalih na likovnoj koloniji “Vidovdan”.

U sredu će biti emitovana lutkarska predstava “Budi to što jesi” po motivima istoimene priče Florijana Zdenjaka, u adaptaciji i režiji Boška Boškova.

“Predstava ‘Budi to što jesi’ je priča o malom tužnom psiću Glisti, koji je nesrećan zato što ga drugi psi ismejavaju i rugaju mu se zbog njegovog izgleda. Tako sav utučen pokušava da uz pomoć drugih životinja reši svoj problem,” navodi se, takođe, u najavi.

Preko linka će se posetiocima Fejsbuk stranice Doma kulture obratiti  Nevena Nedeljković nekadašnji član AP “Janićije Popović” Doma kulture “Gračanica”.

Četvrtak je rezervisan za dokumentarni film “Bogoslovija zvuci”.

Dokumentarni film „Bogoslovija zvuci“ autora Predraga Radonjića prikazuje život učenika u Bogosloviji „Кirilo i Metodije u Prizrenu nakon obnove 2011. Ovaj dokumentarac je pobednik Festivala dokumentarnog filma GRAFEST.

I ovog četvrtka slede preporuke filmova – “Dani vina i ruža” i “Zalazak sunca” iz knjige “52 idealna filmska vikenda”, režisera Milutina Petrovića.

U petak neće biti programa budući da pravoslavnici vernici obeležavaju Veliki petak, dan stradanja Isusa Hrista.

Subota je dan za Školu baleta. Nove video lekcije pripremio je nastavnik baleta Nikola Кorać.

Svi programi počinju u 18 časova.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *