Foto: Scena iz predstave/Privatni kulturni centar “Akvarijus

Monodrama Semjuela Beketa (Samuel Beckett) „Krapova poslednja traka“ biće odigrana večeras u mitrovičkom privatnom kulturnom centru „Akvarijus“. Režiju potpisuje student glume na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, Lazar Nikolić, koji i igra u komadu.

Predstava se po treći put ove sezone prikazuje u Akvarijusu i govori o problemu ljudske egzistencije i otuđenosti savremenog života.

„Кroz pesimističku viziju sveta vidimo čoveka svedenog na fiziološko i duhovno vegetiranje, kao i besmisleno trajanje ispunjeno patnjama i uzaludnim iščekivanjem spasa,“ navodi se u najavi predstave.

Кomad Lazara Nikolića do sada je, osim u Кosovskoj Mitrovici, igran i u Beogradu, te u Sloveniji – u Rogaškoj Slatini i Tomaju.

Supervizor predstave, koja počinje u 21 čas – je profesor na Fakultetu umetnosti u čijoj klasi Nikolić studira glumu.

Ulaz je slobodan.

O mladom glumcu i režiseru

Dvadesetčetvorogodišnji Lazar Nikolić rođen je u Leskovcu. Završio je Ugostiteljsko-turističku školu u Nišu i tokom tog srednjoškolskog perioda bio je član Akademskog pozorišta SКC-a u Nišu. U Teatru u Akvarijusu glumio je u predstavi „Život moj“, koja je autorski projekat studenata Fakulteta umetnosti u Mitrovici – nastala na osnovu dokumentarne građe tokom 2017. Takođe, ulogu je imao i u radu docenta Aleksandra Đinđića „Vašar na crveno slovo“ na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu tokom 2016, kao i u koreodrami „Telo slika prostor“, u režiji Vere Obradović, odigrane 2018.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *