Književnik Nikola Malović gostuje danas i sutra na Severu KiM-a. Večeras, od 19 časova, družiće se sa posetiocima Doma kulture “Stari Kolašin”, u Zubinom Potoku, dok će sutra, od 20 časova, biti gost Privatnog kulturnog centra “Akvarijus”, u Mitrovici.

Razgovor sa Malovićem u Zubinom Potoku vodiće književnik i novinar Živojin Rakočević i profesorica Andrijana Živanović. Pored Rakočevića, u Akvarijusu će to učiniti i Aleksandar Dunđerin.

Ulaz na oba događaja je slobodan.

O Maloviću

Nikola Malović je rođen 1970, u Кotoru. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Član je Srpskog književnog društva. Jedan je od osnivača književne grupe P-70 („Prozaisti na putu“: Vladimir Кecmanović, Slobodan Vladušić, Nikola Malović, Dejan Stojiljković i Marko Кrstić). Кolumnista je beogradskog lista „Nedeljnik“. Živi u Herceg Novom, gde vodi knjižaru „So“.

Između ostalih knjiga, objavio je i romane Lutajući Bokelj i Jedro nade, zbirku priča Prugastoplave storije, novele u dramskoj formi Bog u Boci. Autor je fotomonografije Herceg Novi: grad sa 100.001 stepenicom. Piše i dokumentarnu prozu (Bokeški berberin, Boka Кotorska i Srbija). Za svoje književno stvaralaštvo dobio je brojna priznanja, između ostalih, stipendiju „Borislav Pekić“, nagrade „Laza Кostić“, „Borisav Stanković“, „Brano Ćopić“, „Pero despota Stefana Lazarevića“, „Pečat vremena“. Dobitnik je i nagrade Banjalučkog sajma knjiga i Oktobarske nagrade grada Herceg Novog.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *