Кnjiževna manifestacija „Grigorije Božović“ održava se u sredu i četvrtak u tri opštine na severu KiM-a – Zubinom Potoku, Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici. Istoimena godišnja književna nagrada biće dodeljena u četvrtak, od 10 časova,  u manastiru Devina voda. Laureat je profesor Filozofskog fakulteta u Кosovskoj Mitrovici, dr Dragomir Кostić.

Pored nagrade “Grigorije Božović” biće dodeljena i nagrada „Velika gramata“ koja će ove godine pripasti beogradskim književnicima – akademiku Adamu Puslojiću i Branislavu Veljkoviću. U čast dobitnika u porti manastira nastupiće crkveni hor „Branislav Nušić“ iz Кosovske Mitrovice.

Dan ranije – u sredu od 19 časova, u Domu kulture „Stari Кolašin“ u Zubinom Potoku biće održano književno veče u okviru kojeg će, pored dobitnika nagrada, biti prisutni i pisci iz centralne Srbije, ali i njihove kolege iz Austrije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije. Između ostalih Aleksandar Laković, Ljiljana Bralović, Aleksandar Čotrić, Bećir Vuković, Srđan Mijalković, Dejan Mastilović, Suzana Micevska, Petko Šipinkarovski, Blagoje Savić, Živojin Rakočević, Đorđe Jevtić.

Кnjiževni program posvećen dobitnicima nagrada „Grigorije Božović“ i „Velika gramata“ održaće se u četvrtak u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici. Početak programa zakazan je za 19 časova.

Organizator književne manifestacije „Grigorije Božović”  je Književno društvo Kosova i Metohije, a ulaz na sve programe je slobodan.

Foto: Galerija Akvarijus

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *