“Kanda, Kodža i Nebojša” sutra nastupaju u mitrovičkom Sohou. Koncert počinje u 22 časa, a cena karte je 300 dinara.

KKN su prethodno nastupali u Gračanici, u okviru Noći alternativne umetnosti.

O bendu

Bend je nastao 1990. kao sastav prijatelja. Prva nagrada, odnosno pobeda usledila je dve godine kasnije na takmičenju neafirmisanih grupa Paliluska Olimpijada Kulture. Prvi debi album izdaju tek 1998. godine.

“‘Igračka plačka’ je jedno od onih remek dela koja su obeležila teške devedesete godine u našoj zemlji, prihvaćeno jednako i od kritike i od publike. Suptilno angažovano i strasno, KKN su se upisali u kolektivnu svest kao neočekivani glasnogovornici svoje generacije.” (rok kritičar Dragan Ambrozić)

Drastične promene u sastavu benda događaju se 2001-2003 kada je bend jedno vreme prestao da radi.

Usledio je potom album “Prekidi stvarnosti” 2005. koji je doneo “teži” i “rokerskiji” zvuk, ali i “jednako uverljivu viziju koja je svom snagom osvetljavala nove društvene okolnosti posle demokratskih promena” u Srbiji.

Metaforičke slike ovog benda nastavljaju tačno tamo gde je EKV stala, produžujući ovu našu autentičnu tradiciju umetničkog izraza unutar rokenrola ka novim vrhuncima. (Ambrozić)

Poslednji album koji su izdali je “Uskoro” s početka godine, a koji je objavljen i na gramofonskoj ploči. U recenziji Nenada Pekeza piše:

“Iskreno i osećajno. Uskoro… je metafora na sve ono što priželjkujemo, bilo na planu naših unutrašnjih ili onih spoljašnjih borbi, koje se međusobno prepliću, raspliću i uvrću, utičući jedne na druge dok mi u suštini iz svih tih borbi pokušavamo da izvučemo samo jedno – ispunjen život. (Uglavnom se ipak zadovoljavamo i ‘samo’ živom glavom.)”

Organizovanje koncerta u Kosovskoj Mitrovici su podržale i nevladine organizacije Domovik i Link.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *