Izvor: Radio Kontakt Plus, piše: Ana Marija Ivković

“Karakondžula” je novi, peti singl grupe “Socijalno nezbrinuti” iz Leposavića. Sa ovom pesmom prijavili su se za nagradu “Milan Mladenović”.

Ako se pitate – pesma nije o mitskom biću.

“Jedna ljubavna pesma sa jednom malo drugačijom porukom” – kaže Milomir Martinović iz Socijalno nezbrinutih.

“U pesmi je radnja takva da se glavni akter pita da li je to prava ljubav, kako ga ona baca čas u vatru, čas u vodu”, dodaje.

No, ko je “karakondžula” najbolje je da, kaže, pitamo tekstopisca.

Tekstopisac Miodrag Mijo Burić, pisao je, objašnjava o sopstvenom iskustvu.

“To je bila zaista velika ljubav i ona je ta žena. Volela me je, ali i ja nju, ali nije mogla samo sa mnom. Morao sam da pišem tekst onako kako sam osećao. Karakondžula je nešto što je na silu rečeno, ‘od muke'”, kaže Burić, koji se u pesmi pita “da li je ljubav ili je zlo”.

Osim teksta, muziku je takođe radio Miodrag Mijo Burić, aranžmane su radili Milomir Martinović i gitarista Slaviša Ćuković, kao i Dušan Dule Popović iz muzičkog studija “Tillco”.

“Sva trojica smo se potrudili, a Dušan je dodao još nešto za šta smo se prijatno iznenadili, on je to dodatno obogatio”, kaže Martinović.

Upravo sa ovom pesmom grupa je podnela prijavu za nagradu “Milan Mladenović”. Ova nagrada je 2019. godine dodeljena pesmi ,,D.E.P.R.A.”, u izvođenju grupe Artan Lili, a 2020. pesmi “Daj mi sve” u izvođenju grupe d r a m.

Zašto su odabrali “Karakondžulu” za prijavu?

“Imamo i pesmu Peć koja je već snimljena, to je dobra antiratna pesma koja opisuje grad iz kojeg je naš Mijo Burić, tako da smo hteli nju da pošaljemo, međutim, ova nam je imala malo žešći ritam, to oni i traže. Zbog tog malo bržeg ritma, u heavy punk stilu, tako da da je to presudilo. Peć je prava rokerska pesma, sa druge strane, ova ima svega. Mislim da se to traži”, kaže Martinović.

Nova pesma Peć trebalo bi uskoro da bude objavljena.

“Snimaćemo je u studiju RTV Mir, to nam je obećao naš prijatelj Nenad Nedo Radosavljević koji je i sam nedavno radio pesmu sa Lazy bendom. Nadam se da će to biti vrlo skoro, jer je ona studijski gotova, potrebno je da još par sitnica odradi Dušan Popović. Ona je davno snimljena samo treba da ugleda svetlost dana, da snimimo spot”, objašnjava Martinović.

Socijalno nezbrinuti imaju čak 30 snimljenih pesama, uključujući one koji su već objavljene. Uz standardno šest muzičara je sada i vokal Anđela Marković, a akustičnu gitaru sviraće i Marko Marijanović.

Pročitajte još: ‘Bombe’ Socijalno nezbrinutih

Nedavno su nastupali u mitrovičkom Akvarijusu, a očekuju ih i nov nastup u Mitrovici, ali i u Raški, Kraljevu, Nišu.

U nastavku poslušajte Karakondžulu:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *