“Dajem ono što ne posedujem“ naziv je izložbe slika Aleksandre Grozdanović i Anđele Radenković-Popović koja će večeras, od 19 časova, biti otvorena u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus”. Postavka će biti izložena do 30. maja. Ovo je njihova prva samostalna izložba.

O stilu Aleksandre Grozdanović:

“U slikama je primetna ambicija da se sam čin stvaranja ovaploti kao neponovljiv i poseban. Odbacuje svako ponavljanje i rutinu, ne želeći da robuje već ovladanim tehnikama. Njen likovni izraz je izrazito ekspresivan, u stalnoj transformaciji, ali, zato, i potpuno autentičan, iskren, intimno ogoljen, u potpunosti obojen ličnom emocijom.”

Za razliku od Aleksandre, slike Anđele Radenković-Popović su “mirnije, pravilnijih oblika, linije su simetrične, a geometrijski elementi su sliveni, prožimaju jedan drugi, stvarajući tek obrise vremena i prostora, u težnji da slika bude izvan vremena i prostora”.

Anđela umetnost posmatra izrazito kao “lični potpis, sakrivajući ga na svojim slikama, koje, stoga, ostaju nepotpisane”.

I jedna i druga autorka, u hrabrim igrama boja i elemenata, u kombinovanoj tehnici, teže da izazovu lepotu i prijatnost, bez nužno konkretizovane semantičke poruke – stoji u najavi izložbe.

O autorkama

Aleksandra Grozdanović rođena je 1994. godine u Leskovcu, gde završava Srednju umetničku školu. Student je završne godine slikarstva na Fakultetu umetnosti u Кosovskoj Mitrovici, u klasi profesora Petra Đuze. Učestvovala je na likovnim kolonijama i izlagala kolektivno.

Anđela Radenković Popović rođena je u Grabovcu 1996. godine. Završila je studije slikarstva na Fakultetu umetnosti u Кosovskoj Mitrovici, u klasi profesora Petra Đuze. U klasi istog profesora završava master studije, takođe, slikarstva. Izlagala je na više kolektivnih izložbi.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *