Izložba digitalnih portreta „Kontinuum“, studenata Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, Aleksandra Glibetića, Davida Pavlovića i Aleksandra Zdravkovića, biće otvorena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u četvrtak, u 20 časova.

I pored toga što svoj stil izgrađuju kroz tradicionalnije forme i murale, Glibetić, Pavlović i Zdravković prvi put su odlučili da se predstave svojim digitalnim radovima.

Njihovi radovi nastali su na tragu grafita, odnosno ulične umetnosti i predstavljaju eksperiment, pokušaj da se skulptura predstavi na papiru ili na platnu, da se trodimenzionalni oblici prikažu na dvodimenzionalnoj površini.

Digitalni portreti za njih su, kako ističu, svakodnevni rad u okivru proučavanja i istraživanja kompozicije, harmonije i odnosa boja, i ukazuju na postojanje novog vida umetničkog izražavanja koji prekoračuje granice dosadašnjeg shvatanja pojma likovnih umetnosti.

Aleksandar Glibetić rođen je 1995. godine u Kraljevu. Srednju umetničku školu završio je u Čačku, a diplomirao na odseku za vajarstvo na mitrovačkom Fakultetu umetnosti gde trenutno završava poslediplomske studije. Aktivno se bavi strit artom i učesnik je brojnih stret art festivala u zemlji i inostranstvu.

David Pavlović rođen je 1995. godine u Kraljevu. Student je četvrte godine vajarstva na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici. Prepoznat je kao istaknuti srpski muralista zbog čega redovno dobija poziv za učešće na mnogim stret art festivalima u zemlji i inostranstvu.

Aleksandar Zdravković rođen 1997. godine u Kuršumliji, gde je završio gimnaziju. Student je četvrte godine Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici (grafički dizajn). Učesnik je više likovnih kolonija i festivala.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *