Inicijative za kulturu, umetnost, slobodu: Izazovi, mogućnosti, prostor za saradnju…

SHQ

ENG

Alternativna Internet stranica održala je u ponedeljak završni događaj projekta “Gathered: We believe in art”. Predstavljena je finalna publikacija projekta sa radovima umetnika koji su prethodno svoje radove objavili na istoimenoj platformi, diskusija pod nazivom “Alternativna mesta okupljanja – samostalne inicijative za kulturu, umetnost, slobodu…”, izložba Sunčice Andrejević, kao i muzički program u kojem je učestvovala Ilda Krama uz svog kolegu gitaristu.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Učesnici diskusije bili su – programska koordinatorka organizacije GAIA u Mitrovici, uključujući Društveni prostor za dekonstrukciju, Mevlude Skuroshi; jedan od osnivača kulturnog skloništa Krik u Kamenici, Slobodan Miljković; izvršni direktor organizacije 7Arte, Lulzim Hoti i urednik umetničkog programa u Privatnom kulturnom centru Akvarijus, Aleksandar Dunđerin. Prevod diskusije je bio dostupan na srpskom, albanskom i engleskom jeziku.

Razgovaralo se o izazovima sa kojima se suočavaju u svom radu, da li im je i kakva podrška potrebna, te da li bi institucionalna podrška bila od pomoći. Sagovornici su se dotakli tema kao što su i odlazak mladih, multietničnost i saradnja.

U nastavku poslušajte audio zapis razgovora. Pogledajte i fotografije sa događaja:

Projekat “Gathered: We believe in art” Alternativna Internet stranica sprovela je uz podršku Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK).

U okviru ovog projekta postavljena je digitalna platforma www.gatheredinart.com na kojoj su predstavljenu umetnici koji žive i stvaraju na Kosovu. Cilj je bio da se stvori virtuelni prostor za umetnike, na taj način podrže i istovremeno promovišu na Internetu i društvenim mrežama.

Kroz ovaj projekat održano je i 5 virtuelnih izložbi, a u narednim danima objavićemo i tekstove razgovora sa delom umetnika predstavljenih na ovoj platformi.

Platforma je i dalje otvorena za dostavljanje radova. Kriterijumi su dostupni ovde.

Fotografije: Sunčica Andrejević

IMG_98199

IMG_9747

IMG_9763

IMG_9773

IMG_9861

IMG_9749

IMG_9746

IMG_9877

IMG_9870

IMG_00288

IMG_0011

IMG_0020

IMG_0096

IMG_0133

IMG_0071

IMG_0079

IMG_0074

IMG_0084

IMG_0077

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *