Inicijative za kulturu, umetnost, slobodu: Izazovi, mogućnosti, prostor za saradnju…

SHQ

ENG

Alternativna Internet stranica održala je u ponedeljak završni događaj projekta “Gathered: We believe in art”. Predstavljena je finalna publikacija projekta sa radovima umetnika koji su prethodno svoje radove objavili na istoimenoj platformi, diskusija pod nazivom “Alternativna mesta okupljanja – samostalne inicijative za kulturu, umetnost, slobodu…”, izložba Sunčice Andrejević, kao i muzički program u kojem je učestvovala Ilda Krama uz svog kolegu gitaristu.

Učesnici diskusije bili su – programska koordinatorka organizacije GAIA u Mitrovici, uključujući Društveni prostor za dekonstrukciju, Mevlude Skuroshi; jedan od osnivača kulturnog skloništa Krik u Kamenici, Slobodan Miljković; izvršni direktor organizacije 7Arte, Lulzim Hoti i urednik umetničkog programa u Privatnom kulturnom centru Akvarijus, Aleksandar Dunđerin. Prevod diskusije je bio dostupan na srpskom, albanskom i engleskom jeziku.

Razgovaralo se o izazovima sa kojima se suočavaju u svom radu, da li im je i kakva podrška potrebna, te da li bi institucionalna podrška bila od pomoći. Sagovornici su se dotakli tema kao što su i odlazak mladih, multietničnost i saradnja.

U nastavku poslušajte audio zapis razgovora. Pogledajte i fotografije sa događaja:

Projekat “Gathered: We believe in art” Alternativna Internet stranica sprovela je uz podršku Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK).

U okviru ovog projekta postavljena je digitalna platforma www.gatheredinart.com na kojoj su predstavljenu umetnici koji žive i stvaraju na Kosovu. Cilj je bio da se stvori virtuelni prostor za umetnike, na taj način podrže i istovremeno promovišu na Internetu i društvenim mrežama.

Kroz ovaj projekat održano je i 5 virtuelnih izložbi, a u narednim danima objavićemo i tekstove razgovora sa delom umetnika predstavljenih na ovoj platformi.

Platforma je i dalje otvorena za dostavljanje radova. Kriterijumi su dostupni ovde.

Fotografije: Sunčica Andrejević

IMG_98199

IMG_9747

IMG_9763

IMG_9773

IMG_9861

IMG_9749

IMG_9746

IMG_9877

IMG_9870

IMG_00288

IMG_0011

IMG_0020

IMG_0096

IMG_0133

IMG_0071

IMG_0079

IMG_0074

IMG_0084

IMG_0077

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *