Andrea Bočeli u nedelju uživo iz milanske katedrale

Italijanski operski pevač, Andrea Bočeli, održaće u nedelju, 12. aprila, koncert u praznoj milanskoj katedrali. Koncert će uživo biti emitovan preko Bočelijevog Youtube kanala. Vernici katoličke veroispovesti u nedelju proslavljaju Uskrs. Nastup svetski poznatog tenora poruka je „ljubavi, izlečenja i nade za Italiju i svet“.

„Na dan kada slavimo veru u život koji pobeđuje, imam čast i sreću da kažem da na poziv grada i milanske katedrale. Verujem u snagu zajedničke molitve, verujem u hrišćanski Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji je svima, bez obzira da li su oni vernici ili ne, trenutno istinski potreban,“ kazao je Bočeli, navodi se na njegovom zvaničnom Youtube kanalu.

„Zahvaljujući muzici koja će se prenositi uživo i okupiti milione stegnutih ruku, svuda u svetu, zagrlićemo Zemljino ranjeno pulsirajuće srce, ovu divnu međunarodnu znamenitost koja je ponos Italije,“ dodao je.

„Velikodušni, hrabri, proaktivni Milan i cela Italija ponovo će, vrlo brzo, postati pobednički model, motor renesanse čemu se svi nadamo,“ istakao je, takođe.

Inače, Bočeli, zajedno sa fondacijom koja nosi njegovo ime, učestvuje u prikupljanju sredstava kako bi pomogli bolnicama da kupe neophodne instrumente i opremu za zaštitu medicinskog osoblja, u borbi protiv Covid-19.

Koncert operskog pevača biće emitovan uživo u nekoliko tremina – 10 h (LA), 13h (NYC), 18h (UK) i 19h (CET).

Author: Alternativna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *