Trodnevni letnji kamp: Programiranje na Šar planini

Lokalna inicijativa Link organizuje trodnevni letnji kamp za programiranje na Šar planini. Kako kamp nije početnički kurs, polaznici bi trebalo da poseduju osnovno znanje programskog jezika PYTHON i njegovih osnovnih funkcija. Prijave traju još danas, do ponoći.

Planrano je da se kamp održava 22, 23. i 24. jula u Prevali. Učesnici će od dvojice iskusnih eksperata, Ardijana Grezde i Ćendrima Krasnićija, dobiti savete i trikove o korišćenju PYTHON-a, a radiće i na pravom projektu koji uključuje mašinsko učenje i vizuelizaciju podataka.

Da biste učestvovatli na kampu, potrebno je da se prijavite OVDE i uradite kratak test.

Poslednjih godina, programerski jezik PYTHON doživeo je veliki porast u broju korisnika – programera – širom sveta. Sa porastom popularnosti, PYTHON je postao jedan od najpoželjnijih jezika koji koristite stručnjaci iz oblasti mašinskog učenja i vizualizacije podataka, tako da su PYTHON-ovi stručnjaci u velikoj potražnji u ICT industriji na globalnom nivou.

Sve troškove učešća na kampu, za uspešne podnosioce prijava, pokriće STIKK kroz podršku Austrijske agencije za razvoj (ADA) – operativne jedinice Austrijske razvojne saradnje.

Author: Alternativna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *