Alternativna Internet stranica

Alternativna Internet stranica

Pred subotičkom publikom vidovdanske slike i folklor sa KiM-a

Slike na platnu i folklor sa Kosova i Metohije pred subotičkom su publikom. U petak je u ovom gradu, u vestibulu Gradske većnice, otvorena izložba “Vidovdan 2019” Doma kulture Gračanica. Isti dom kulture predstaviće se sekcijom folklora KUD “Simonida” koji svoj nastup ima danas u 17.50, na otvorenoj sceni na gradskom trgu. Obeležava se Dan grada Subotice.

“Kao i svake godine, umetnici izložbom iz Gračanice prenesu nam deo svoje duše, kolorita, svog neba, života, koji sigurno nije lak, ali ga oni žive punim plućima i s dušom” – kazala je u ime grada Subotice, Jasmina Stevanović.

“Imamo odličnu saradnju ne samo na polju kulture već i obrazovanja. Svake godine početkom septembra dolaze nam u goste deca iz Kosovskog pomoravlja, tako da sever i jug sjajno funkcionišu,” dodala je.

Izložba je otvorena do 31. avgusta, a subotička publika moći će da pogleda radove – Snežane Pešić-Rančić „Sahrana lipljanskog episkopa“, Saše Dobrića „Kosovka“, Kristine Ristić „Bez naziva“, Zvonka Pavličića „Povratak u budućnost“, Suzane Stojadinović „22. krug, povratak-lavirint“, Mariete Konove „Gračanica, prvi pogled“, Slaviše Mihajlovića „Zgarište“, Jelene Živković „Inspiracija“ i Lazara Šoševića „Sukobi 1“.

“Kosovsko-metohijski pejzaž, bio on apstraktan više ili manje, konture spomeničkog i crkvenopg nasleđa, ornamentika vidljivi su na ovim slikama. Neka ove slike donesu dašak našeg starog juga našem lepom severu,” rekao je Žarko Milenković ispred Doma kulture Gračanica.

Fotografije sa izložbe pogledajte na Internet stranici www.subotica.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.