Još jedna predstava Narodnog pozorišta Priština dostupna je za gledanje putem Interneta. “Strah i beda Trećeg rajha”, u režiji Bobana Skerlića, govori o životu i stanju duha i svesti nemačkog naroda, o rastućem nacizmu, poniženju ljudskog bića i okolnostima koje do toga dovode.

Kao građa za ovaj dramski tekst Bertolta Brehta, poslužile su izjave svedoka i novinski članci iz godine dolaska na vlast Adolfa Hitlera do aneksije Austrije 1938.

Predstava ujedno prestavlja i srpsku praizvedbu ovog Brehtovog dela, koju je za potrebe izvođenja u Narodnom pozorištu u Prištini prvi put na srpski integralno preveo Boško Milin.

U predstavi igraju: Igor Damnjanović, Ivana Кovačević, Bojan Stojčetović, Aleksandra Cucić, Milan Vasić, Tamara Tomanović, Nebojša Đorđević i Anika Grujić. Scenograf je Goran Stojčetović, kostimograf Tatjana Radišić, a muziku komponuje Milivoje Petrović, poznatiji kao Miško Plavi.

Predstava je dostupna na “Vimeo” kanalu NPP-a. U nastavku je link predstave, koju možete da gledate unošenjem šifre “NPPGR0612” u predviđeno polje.

Pročitajte još:

Gledajte predstavu NPP-a “Revizor”

Gledajte predstave NPP-a putem Interneta!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *