U Domu kulture „Gračanica“ danas od 17 časova održava se promocija škole „Malac genijalac“. U ovoj školi uči se mentalna aritmetika, namenjena je deci uzrasta od 4 do 12 godina i pospešuje popravljanje koncentracije, pažnje, memorije, fokusa, pravilno razvijanje leve i desne moždane hemisfere, fotografsko pamćenje, samopouzdanje.

Škola već funkcioniše u Kosovskoj Mitrovici, te se tako došlo na inicijativu da se ista pokrene i u Gračanici.

Mentalna aritmetika je sposobnost brzog i tačnog računanja bez korištenja olovke i papira ili drugog pomagala. Program mentalne aritmetike je namenjen intelektualnom razvoju dece, a nastao kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz oblasti edukacije. Zasniva se na upotrebi drevne računaljke abakus (jap. Soroban) čijom vizuelizacijom se postiže izvanredno brzo računanje.

„Najbolji poklon koji detetu možete da poklonite za ceo život jeste obrazovanje. Škola služi za pravilno razvijanje dečijeg mozga, obe moždane hemisfere. Škola je namenjena svoj deci zato što svako dete ima mogućnost da ostvari pun intelektualni kapacitet,” rekao je direktor škole „Malac genijalac“, Vladimir Simić.

Prijava zainteresovanih trajaće tokom celog januara, a možete da se prijavite putem zvanične Internet stranice škole www.malacgenijalac.com ili putem imejl adrese malacgenijalackm@gmail.com.

Promociju organizuju Dom kulture „Gračanica“ i škola “Malac genijalac”.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *