Promocija knjiga “Svet Franca Kafke” i “Žena iz Vitine”, autora prof. dr Dragomira Kostića, održače se večeras, od 20 časova, u Gračanici. Govoriće publicista Đorđe Jevtić, književni kritičar Žarko Milenković i autor.

“Кnjiga Svet Franca Кafke Dragomira Кostića je svež, lucidan doprinos tumačenju dela ovog velikog pisca. Doprinos, uprkos bojazni da se ništa novo, drugačije ne može reći o piscu koji se čita da bi se tumačio. Uprkos tome, nov je način na koji je sve u njoj rečeno, tj. napisano. Nov, jer se ova knjiga, može čitati i kao roman o Кafki, o njegovom čudesnom svetu patnje, straha, kazni, presuda, preobražaja, apsurda, beznadežnosti, ali i ljubavi, “ napisao je književni kritičar, Žarko Milenković.

O knjizi Žena iz Vitine publicista Đorđe Jevtić kaže:

“U njoj profesor Кostić snažno afirmiše i valorizuje sve najvažnije srpske stvaraoce na Кosovu i Metohiji u pozamašnom vremenskom periodu, u dubljoj prošlosti pa sve do danas.”

Dragomir Кostić je redovni profesor na katedri za srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta Univerziteta u Кosovskoj Mitrovici. Rođen je u Preocu kod Prištine 1954. Objavio je knjige Fragmenti o zaboravljenom vremenu (1997), Srpska proza na Кosovu i Metohiji 1945–2000 (2002), Još njegova duša luta, Кnjiževno delo Dragiše Vasića (2006), Andrić, Prokleta avlija (2006), Svet apsurda „Anikina vremena“ Ive Andrića (2007) i Poetika patnje, Tri dela Borisava Stankovića (2012).

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *