U Domu kulure Gračanica večeras u 20 časova izvodi se predstava “Ako se probudiš ili kao da je važno”, autorke Isidore Milosavljević. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Leskovac i Narodnog pozorišta Priština.

Premijerno je izvedena na zatvaranju festivala mladih pozorišnih stvaralaca “Metamorfoza” u Leskovcu.

Tekst Isidore Milosavljević duplo je nagrađen na ovom festivalu, kako od strane stručnog, tako i novinarskog žirija.

Predstava se bavi dramom obične građanske porodice u Srbiji koja može da se definiše kao građanska drama sa elementima tragedije.

Nakon premijernog izvođenja, reditelj Nenad Todorović poručio je da je pozorište tu da ukazuje na društvene pojave, da postavlja pitanja, a ne da daje odgovore i da se poigrava emocijama publike.

D. Marinković je u tekstu za Jugmedia.rs naveo i pet razloga zašto morate da odgledate ovu predstavu: zbog priče, režije, poetike, Nataše i Filipa, Nađe Tomić koja igra lutku.

Reditelj: Nenad Todorović; dramaturg – Željko Hubač; scenograf: Goran Stojčetović; kostimograf: Darius; kompozitor: Aleksandar Spasić; Scenski pokret: Miodrag Krčmarik. Lica: majka – Maja Janković; tata – Ivan Janković; brat – Filip Radivojević, ona, carna – Nataša Stanković; psiholoskinja – Maja Jovanović.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *