Škola filmske magije 6 biće organizovana od 21. do 28. avgusta, dok rok za prijavu počinje danas i trajaće do 20. avgusta. Usled pandemije Covid-19, događaj se organizuje onlajn, preko Zoom platforme.

“U vremenu Covid -19 kada veliki broj ljudi ‘režira, snima, montira i plasira’ širokoj javnosti svoje video radove nastavnici Filmske magije koja se šesti put održava u Gračanici biće u prilici da starim i novim polaznicima pomognu u stvaranju filma. Jedna od ključnih tema biće odnos filmske umetnosti prema savremenom trenutku i način na koji se stvaralac obraća publici,” navode iz Doma kulture “Gračanica”, koja je, zajedno sa “Gargantuafilms” iz Beograda, organizator događaja.

Tokom trajanja škole biće obuhvaćeni sledeći kursevi iz sveta filmskog stvaralaštva – režija (Danilo Bećković), scenario (Vesna Radovanović) i kamera (Mihajlo Savić).

“’ŠFM 2020’ se održava u specifičnim okolnostima i upravo će to biti tema ovogodišnje radionice – Кako se svetska pandemija odražava na život na Кosovu i Metohiji, i kako se u tim uslovima može stvarati i komunicirati,” rekao je Bećković.

Prijave se mogu predati lično u prostorijama gračaničkog doma kulture, kao i putem mejla.

Pokrovitelj škole je Ministarstvo kulture i informirasanja Vlade Srbije.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *