Organizacija “Gračanica Innovation Centre” (GIC) izradila je i donirala 25 zaštitnih vizira Kliničko-bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici, koji će iste dalje distribuirati po prioritetima ostalim zdravstvenim ustanovama. Dokle god je pomoć potrebna, nastavljamo sa ovom akcijom, poručuju iz ove organizacije.

Fotografije: GIC

Pandemija virusom COVID-19 navela nas je da svoje znanje i veštine iskoristmo za prave stvari, objašnjavaju Dragana Slavić i Aleksandar Blagić iz GIC-a.

„S obzirom na to da su naši zdravstveni radnici stalno izloženi riziku, skromni doprinos našeg tima je izrada vizira,“ ističu u pisanoj izjavi za Alternativnu.

Objašnjavaju i da je 3 do 4 sata potrebno za izradu dva vizira, te da proces zavisi od tipa štampača.

„Štampanje komponenti je dug proces, a nabavka filamenta koji se koristi kao potrošni materijal za delove i PVC providnih folija je otežana, kao i uslovi za rad na prostoru KiM-a,“ dodaju.

Uprkos otežanim uslova za rad, tim ovog centra nastavlja sa humanitarnom akcijom.

Važno je da svi shvate ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo, ističu.

“Naš rad je ujedno i naša poruka da je solidarnost neophodna u ovoj kriznoj situaciji,“ poručuju.  

Gračanica Innovation Centar je organizacija osnovana 2018. godine u Gračanici, sa ciljem da omladini pruži mogućnost usavršavanja u oblasti informacionih tehnologija. Od osnovanja beleži zapažene rezultate na polju informacionih tehnologija i robotike.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *