Animirani film u 3D formatu „Кorgi: Кraljevski pas velikog srca“ i akciona drama rađena u srpsko-ruskoj koprodukciji, koja je sinoć premijerno izvedena u Beogradu, „Balkanska međa“ – biće prikazani sutra u Domu kulture u Gračanici.

„Кorgi: Кraljevski pas velikog srca“ govori o omiljenoj vrsti pasa britanske kraljice Elizabete, velškim korgijima, od kojih se još od detinjstva ne odvaja.

„Redž je mali nevaljalac, ali ipak najomiljeniji pas britanske kraljice. Jednog se dana izgubi u Londonu i nađe u društvu različitih vrsta pasa koji se međusobno svađaju i sukobljavaju. Tokom svog epskog putovanja u kojem traži put za povratak svojoj voljenoj vlasnici, Redž uspeva da se zaljubi i otkrije svoj pravi identitet,“ navode se u opisu filma.

Projekcija je zakazana za 19 časova, a cena karte je 300 dinara.

Akciona drama inspirisana istinitim događajem

Dva sata kasnije sledi „Balkanska međa“ inspirisana stvarnim istorijskim događajem koji se dogodio tokom 1999.

„Prikazuje nam tajnu operaciju grupe ruskih specijalaca koja iz Moskve dobija naređenje da pre NATO trupa zauzme aerodrom ‘Slatina’ u Prištini i zadrži ga dok ne stigne pojačanje,“ navodi se, takođe, u najavi filma.

Dok se čeka pojačanje ruskog bataljona stacioniranog u Bosni, specijalni tim predvođen Andrejem Šatalovim kojeg tumači Anton Pampušni i Bekom Ethoevim kojeg glumi Jurij Кucenko, a kojima se pridružuju pripadnici MUP-a Srbije – Miloš Biković u ulozi Vuka i Aleksandar Radojičić u ulozi Fadilja – „vodi nemilosrdni rat protiv komandanta albanske terorističke grupe“ – Smuka, kojeg tumači glumac Aleksandar Srećković Kubura.

Pored Bikovića, Radojičića i Srećkovića, od srpskih glumaca u filmu se, između ostalih, pojavljuju još i Milena Radulović, Srđan Žika Todorović, Miodrag Radonjić, a specijalni gost je Emir Kusturica.

Cena ulaznice za ovaj film je 250 dinara.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *