Deeskalimi i përshkallëzimit në veri të Kosovës vazhdon ende pa ndryshime të rëndësishme në terren. Policia në ndërtesat komunale, ndërsa qytetarët dhe pjesëtarët e KFOR-it para ndërtesave.

Bashkësia ndërkombëtare insiston në mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme lokale në të katër komunat me pjesëmarrjen “e plotë dhe të pakushtëzuar” të serbëve.

Beogradi insiston në formimin e Asociacionin e Komunave Serbe, ndërsa Prishtina në zbatimin e plotë të marrëveshjes që rrjedhë nga plani franko-gjerman.

Lidhur me këtë se si do të veprohet tutje,se si të interpretohet kjo situate, ne biseduam me politikologun Ognjen Gogić mbi atë nëse marrëveshja në të cilën insistohet është e destinuar të dështojë.

Kjo përmbajtje është krijuar në kuadër të projektit “Ndërpreje heshtjen”, i cili zbatohet nga Alternativna në partneritet me Radio Kontakt Plus.

ërmbajtja është krijuar me mbështetjen financiare të Bashkimit Evropian dhe është përgjegjësi e vetme e Alternativna dhe Radio Kontakt Plus, dhe nuk pasqyron domosdoshmërisht pikëpamjet e BE-së.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *