Trashtag izazov u Kosovskoj Mitrovici poprima sve veće razmere i nove oblike. Osim mladih, aktivista, ljubitelja životinja, ovoj akciji su se juče priključili i mitrovički gimnazijalci. Na inicijativu njihovog profesora fizičkog vaspitanja, Predraga Lalića, đaci Gimnazije, odeljenje IV1, zajedno sa ovim profesorom i školskim domarom, Zvonkom Simićem, sakupljali su smeće na zvečanskoj tvrđavi.

Ostacima srednjovekovne tvrđave pohvalilo bi se svako društvo. Hvali se i naše, ali na ispitu pažnje i brige očigledno bi dobili negativne ocene, sudeći po stanju koje je naša ekipa juče, pre akcije gimnazijalaca, zatekla na tvrđavi i na putu do nje. Sve cveta, buja, zeleni, ali iz tog zelenila vire plastične flaše, kese, omoti slatkiša, maramice…

Ali, mitrovički gimnazijalci učinili su da tvrđava bar posle njihove posete dobije na svojoj lepoti i blista pod suncem, bez odsjaja smeća između tek ozelenele trave i grana drveća.

Umesto u školskoj sali, ovi đaci su poslednji čas i još jedan dodatan proveli čisteći zvečansko zdanje.

“Znamo da se slične akcije organizuju u gradu. Spojili smo lepo i korisno, a učenici su dali svoj doprinos za čistiju okolinu,” kazao je njihov profesor Predrag Lalić u izjavi za Alternativnu Internet stranicu.

Posle doprinosa, po nepisanom pravilu #trashtag-a, srednjoškolci su se fotografisali sa svojim “plenom”. Fotografije na društevnim mrežama podelila je njihova profesorica Biljana Dobrić.

Pročitajte još:

Nije sramota čistiti svoj grad, sramota je živeti u gradu punom smeća!

Mitrovički #trashtag: Za buđenje iz ‘smećarskog sna’ (foto/video)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *