SHQ

ENG

Sutra, 06/03/2021, od 17 časova, pogledajte zajedničku virtuelnu izložbu 12 umetnika. Ovi umetnici prethodno su svoje radove predstavili na platformi „Gathered in art“ koja za cilj ima promociju umetnika koji stvaraju na Kosovu ili koji su sa Kosova i formiranja njihovog virtuelnog prostora. 

Dvanaest umetnika je do sada predstavilo gotovo 100 radova na platformi. Ova izložba je prva od planiranih pet.

“Ovo je prva u nizu virtuelnih izložbi kojom želimo da približimo javnosti stvaraoce sa Kosova. Tehnike u kojima su radili su raznovrsne, motivi i inspiracija takođe. Prošetajte virutelnom galerijom i upoznajte se sa njihovim radom, pogledajte radove, sigurni smo da ćete pronaći omiljeni,” poručuju iz Alternativne Internet stranice.

U virtuelnoj galeriji nalaze se radovi Nikoline Vasić, Demira Pepića (fotografija), Tijane Rodić, Julije Hočko (ilustracije), Aleksandra Kasalovića, Anđele Jordanović (grafički dizajn/grafika), Aleksandra Glibetića (street art/digitalna umetnost), Veselja Saliija, Bobana Savića, Mimoze Studenice (likovna umetnost), Milene Popović (rukotvorine), Dragane Milić (muzika).

Svi su predstavljeni sa po tri rada po sopstvenom izboru.

Izložba će biti dostupna na društvenim mrežama Alternativne Internet stranice https://www.facebook.com/alternativnainternetstranica

https://www.instagram.com/alternativnaweb

U narednim danima na platformi će se naći novi umetnici, a njihovi radovi potom na drugoj po redu virtuelnoj izložbi krajem meseca.

Alternativna Internet stranica još jednom upućuje poziv umetnicima da se prijave.

“Platforma je otvorena za sve i jedini cilj je da javnost upoznamo sa umetnicima, stvaraocima sa Kosova, i da umetnici bar virutelno imaju svoj prostor,” poručuje tim Alternativne.

Detaljnije o kriterijumima za prijavu pročitajte OVDE.

Platformu Gathered in Art podržava Misija Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK).

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *