Sot, nga ora 5 pasdite, shikoni ekspozitën e dytë të përbashkët virtuale të artistëve të cilët më parë prezantuan punimet e tyre në platformën Gathered in art“.

Në muret e galerisë virtuale gjenden fotografi, piktura, ilustrime, grafikë, skulptura – Renea Begolli, Novica Miljković, Milan Dobrić, Haris Ličina, Sunčica Andrejević, Slaviša Mihajlović, si dhe vepra nga kolonia e artit “Karavan”, ose Marija Mojović Filipović, Milorad Stoiljković, Boban Filipović, Lazar Aleksić, Veselj Saliji, Slaviša Mihajlović dhe Gjorgje Stankoviq.

Në platformën “Gathered in art”, ju mund të shihni dhjetra vepra arti, dhe muzikantë – Jelena Dražević, Nemanja Blagojević, Alem Redžepagić, por edhe shkrimtarë të poezisë dhe prozës – Slobodan Popović dhe Vuk Pantović, gjithashtu u paraqitën.

“Nga muzika, përmes poezisë dhe prozës, te skulptura dhe piktura – me pak fjalë, do të ishte ajo që ju pret në platformë. Sidoqoftë, për të mos zbuluar më shumë, vizitoni galerinë dhe faqen tonë të internetit virtuale të mbledhur në art. Në kuadër të përmbajtjes, në mes të pandemisë, kujtojeni veten se ne jemi shëruar edhe përmes një fotografie të bukur, vargjeve, fjalive … “- është mesazhi i Uebfaqes Alternative.

Ekspozita do të jetë në dispozicion në rrjetet sociale Uebfaqe Alternative https://www.facebook.com/alternativnainternetstranica https://www.instagram.com/alternativnaweb

Kjo platformë dixhitale siguron hapësirë ​​për krijuesit e arteve të ndryshme të cilët jetojnë ose janë nga Kosova për të promovuar krijimtarinë e tyre.

Platforma “Gathered in art” është akoma e hapur për të gjithë artistët që duan të ndajnë artin e tyre me ne dhe ta njohin publikun me punën e tyre.

Ne ftojmë të gjithë artistët të paraqesin punimet e tyre, të cilat do të jemi të lumtur t’i paraqesim për përcjellësit tanë.

Lexoni më shumë rreth mënyrës dhe kritereve të aplikimit KËTU.

Platforma e Gathered art mbështetet nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK).

 

Lexo më shumë:

Gathered in art: Ekspozita e parë virtuale grupore

 

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *