Galerija Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici raspisala je konkurs za samostalne, grupne i kustoske izložbe iz oblasti savremene vizuelne umetnosti za izlagačku 2020. godinu. Predviđene su izložbe radova na papiru i od papira. Konkurs je otvoren do 20. februara, za pojedince, udruženja i grupe koje unapređuju i afirmišu umetnost. Rezultati konkursa biće saopšteni početkom marta putem mejla, kao i na zvaničnoj Internet stranici Fakulteta umetnosti (www.art.pr.ac.rs).

U nastavku pročtajte ostale detalje konkursa, dodatne informacije možete da zatražite putem mejla – galerija@art.pr.ac.rs:

Dokumentacija za konkurs se dostavlja u elektronskoj formi i treba da sadrži:

• popunjen Obrazac prijave na konkurs
• do 10 reprodukcija radova koji se predlažu za izložbu, sa podacima o naslovu, tehnici, dimenziji i godini nastanka svakog dela. Poželjno je da fajl prezentacije reprodukcija bude u PDF formatu (do 5 Mb).

Obrazac za prijavu je dostupan OVDE

Kriterijumi prema kojima se ocenjuju predloženi izlagački projekti su inovativnost i tehnička i materijalna izvodljivost.

Galerija Fakulteta umetnosti obezbeđuje:

 1. galerijski prostor (75m2 i 31,5 m slobodnih zidova)
 2. stručnu pomoć pri postavci
 3. PR aktivnost
 4. dostupnu tehničku opremu (stakla 100h70 – 20 komada, postamenti, projektor, platno za projekcije)
 5. putne troškove i smeštaj izlagača prilikom dolaska na otvaranje izložbe
 6. štampani materijal (plakat i kolor katalog izložbe – 12 stranica sa koricama, 21x21cm)
  Izlagač obezbeđuje:
 7. transport radova
 8. dodatnu opremu i tehničku podršku
 9. preuzimanje radova
  Izlagači se obavezuju da će realizovati projekat koji je prihvaćen na konkursu. Ukoliko autori znatno promene odobreni projekat, galerija zadržava pravo da ne prihvati izmene.
  Autori su dužni da najkasnije dve nedelje po završetku izlagačkog termina preuzmu svoje radove iz prostora galerije.

Dokumentaciju za konkurs slati na e-adresu galerija@art.pr.ac.rs, a e-pismo nasloviti po modelu: ime_prezime autora_naziv izložbe/projekta.

Za radove i PDF fajlove koji su veći od 5 Mb koristite eksterne servise poput Dropbox-a, WeTransfer-a, sendspace i sličnih onlajn servisa.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *