Do 10. aprila ruski Boljšoj teatar emitovaće na Internetu svoje najpopularnije opere i balete Zlatne kolekcije. Emitovanja se vrše na zvaničnom Youtube kanalu teatra i svaki snimak biće dostupan 24 časa.

“Nikada se nismo suočili sa ovakvom situacijom, a pošto smo morali da zatvorimo pozorište, nismo želeli da izgubimo vezu sa našom publikom. Pozorište je duboko dirljivo i bogato iskustvo, iako ne možemo da nastupimo pred publikom uživo, uzbuđeni smo što digitalno delimo naše predstave. Naporno smo radili da se to dogodi, ali nadamo se da će ovi nastupi podići duh naroda i podržati dobrobit svih koji su uključe na Boljšoj” – rekao je direktor ovog teatra, Vladmir Urin.

Svaka predstava biće premijerno emitovana u 19 časova po moskovskom vremenu. Odeljak za komentare ostaće otvoren nakon svakog nastupa kako bi gledaoci mogli da razgovaraju o predstojećim nastupima. Pored toga, prvoj premijeri – Labudovom jezeru – prethodila je 30-minutna diskusija uživo između umetnika Boljšoj teatra, Denisa Rodkina (glavni plesač) i Igora Cvirka (vodeći solista) i publike (na ruskom).

Prvo emitovanje održano je 27. marta, kada su gledaoci mogli da prate “Labudovo jezero”. Juče je emitovana “Uspavana lepotica” koja je i dalje dostupna na Youtube kanalu teatra, a u nastavku pogledajte raspored za predstojeća emitovanja:

1. april – “Carska nevesta” (2018), opera u četiri čina;

4. april – “Marko Spada” (2014), balet u tri čina;

7. april – “Boris Godunov” (2019), opera u četiri akta;

10. april – “Krcko Oraščić” (2014), balet u dva čina.

„Google i Boljšoj teatar dugogodišnji su partneri. Milioni gledalaca širom sveta posetili su YouTube kanal teatra od njegovog pokretanja pre 15 godina. Čast nam je što YouTube može da podrži Boljšoj dok tokom ovih izazovnih vremena angažuju sa obožavateljima,” rekla je odgovorna za Google u Rusiji, Julija Solovjeva.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *