Povodom 15 godina od martovskog nasilja i 20 godina od početka NATO bombardovanja tadašnje SR Jugoslavije, Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” u Kosovskoj Mitrovici organizuje projekciju filma “Vi idite, ja neću”. Projekcija je humanitarnog karaktera, a održaće se sutra, u amfiteatru Srednje tehničke škole, u 18 časova. Isti film biće prikazan u preko 20 gradova širom sveta.

“Vi idite, ja neću”, reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića, zasnovan je na knjizi „Ljetopis novog kosovskog raspeća“ mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića. Otkriva detalje stradanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i njegovog verskog i kulturnog nasleđa kroz istoriju, a posebno 1998-1999, sa osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića iz Belog Polja kod Peći.

Projekcija ovog filma održava se u okviru Bioskopa iz bloka – jednog od humanitarnih događaja koji organizuju Srbi za Srbe. Prodajom karata i pojedinačnim donacijama sakupljaju se sredstva za pomoć socijalno-ugroženim porodicama koje ova organizacija pomaže u sklopu svojih redovnih delatnosti.

Humanitarni događaji „iz bloka” su počeli i Mitrovčanima poznatim turnirom u šutiranju trojki „Trojka iz bloka”, a sada se organizuju i događaji kao što su – „Pikado iz bloka”, „Rukomet iz bloka”, „Žurka iz bloka” i mnogi drugi.

HO “Srbi za Srbe” često sprovodi aktivnosti na KiM-u u kojima pomaže socijalno ugroženim srpskim porodicama, kao i one sa većim brojem dece. Detaljnije o aktivnostima čitajte na njihovoj zvaničnoj Internet stranici.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *