Poštovani čitaoci, u danima pred nama najveći deo svog vremena bi trebalo da provedemo u svojim domovima. Poštujući preporuke za prevenciju širenja COVID-19, nećemo moći da izveštavamo sa terena, ukoliko događaja i bude. Sa druge strane, Alternativna ne izveštava o dnevno političkim događajima, te na našem portalu nećete moći da čitate o broju zaraženih, merama koje se sprovode. Ali, kako biste što kvalitetnije proveli vreme u svojim domovima, narednih dana objavljivaćemo tekstove sa preporukama kako to možete i da učinite. Danas gledajte koncerte berlinske filharmonije.

Berlinska filharmonija je zatvorena do 19. aprila kako bi se sprečilo širenje COVID-19. Ali, orkestar i dalje svira. U digitalnoj koncertnoj sali!

Možete da pogledate preko 600 koncerata Berlinske filharmonije, uključujući 15 koncerata sa novim glavnim dirigentom Kirilom Petrenkom. Dostupni su i bonus video snimci iza kulisa: dokumentarni filmovi o istoriji orkestra, portreti dirigenata i članova orkestra i projekti iz obrazovnog programa.

Kako da koristite Digitalnu koncertnu salu?

Prijavite se na stranicu “Digital concert Hall ticket page” sa kodom BERLINPHIL i besplatno koristite digitalnu koncertnu salu 30 dana. Otkazivanje nije potrebno. Najkasniji datum korišćenja koda je utorak, 31. mart, 2020. Ako još niste korisnik Digitalne koncertne dvorane, potrebna je registracija – bez ikakvih obaveza, poput dostavljanja broja računa.

“Nadamo se da ćemo kroz ovu inicijativu pružiti zadovoljstvo što većem broju ljudi uz našu muziku. Već nam nedostaje naša javnost i nadamo se da ćemo na ovaj način ostati barem u kontaktu sa svojom publikom,” kazao je glavni čelista i predsedavajući medijskog odbora orkestra, Olaf Maninger.

Mi smo svoju posetu virtuelnoj dvorani započeli slušanjem Betovenovog koncerta za klavir. Uživajte.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *