Benksijevo novo delo priznanje superherojima današnjice

Britanski umetnik Benksi novim delom odao je priznanje zdravstvenim radnicima. Platno sa njegovim radom našlo se na zidu u bolnici Sauthempton.

Rad nosi naziv “Game Changer” i prikazuje dečaka koji u ruci drži lutku medicinske sestre sa ispruženom rukom poput Supermena. Ona na kecelji ima znak Crvenog krsta – što je i jedini detalj u boji na čitavom crno-belom radu. Pored dečaka je kanta za smeće u kojoj se nalaze uobičajeni superheoriji – Betmen i Spajdrmen.

BBC navodi da je Benksi uz svoj rad zdravstvenim radnicima u britanskoj bolnici ostavio i poruku u kojoj im se zahvalio za njihov rad, kao i da se nada da će njegovo delo da razvedri prostor.

“Za nas je pravi emotivni trenutak da možemo da se zahvalimo Benksiju i prihvatimo ovaj poklon,” poručila je direktorka bolnice Sauthempton, Pola Hed.

Platno ostaje u bolnici do jeseni, nakon čega će da bude ponuđeno na aukciji.Novac će da bude uplaćen britanskom zdravstvenom osiguranju.

Benksi je anonimni britanski umetnik koji se bavi street art-om. Aktivan je od 1990. godine. Njegovi radovi poznati su po političkim porukama, kritici društva, dopadljivi su takođe i zato dostižu neverovatnu vrednost. Jedan od njegovih najpoznatijih radova je devojčica koja pušta balon u obliku srca. Upravo je ovo delo dostiglo vrednost od milion funti na aukciji, nakon čega je došlo do “samouništenja”, odnosno iseckano je.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *