Izložba crteža autora Aleksandra Glibetića Piba, studenta master studija na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, pod nazivom „Dnevnik iz karantina“, biće otvorena sutra. Radovi će biti dostupni u virtuelnoj galeriji, kao i elektronskoj verziji kataloga koja će biti predstavljena u 17 časova, na našem portalu, kao i na Internet i Facebook stranici Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“. “Dnevnik iz karantina“ predstavlja crteže nastale tokom samoizolacije umetnika usled pandemije COVID-19.

Virtuelna galerija omogućava pregled galerijskog prostora i okretanje u njoj za 360 stepeni, te zumiranje svake slike (crteža). Pored prezentacije koja stvara iluziju prisustva posmatrača u virtuelnom prostoru, posetiocima će biti ponuđen i katalog sa vizuelnim i tekstualnim podacima o izložbi, svakom crtežu, i o autoru. I virtuelna galerija i katalog moći će da se preuzmu i preko telefona.

O autoru

Aleksandar Glibetić je rođen u Кraljevu 1995. Srednju umetničku školu završio je u Čačku, a osnovne akademske studije (odsek vajarstvo u klasi profesora Peka Nikčevića) na mitrovačkom Fakultetu umetnosti, gde trenutno završava master studije. U galeriji Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ imao je izložbu „Кontinuum“, zajedno sa svojim kolegama Davidom Pavlovićem i Aleksandrom Zdravkovićem. To je inače bila prva izložba digitalne umetnosti u Кosovskoj Mitrovici, čiji je i Glibetić istaknuti predstavnik mlađe generacije. Osim toga, veoma uspešno se bavi i strit artom, i učesnik je mnogih festivala ulične umetnosti u zemlji i insotranstvu. Njegovi murali i danas stoje na površinima u Severnoj i Južnoj Mitrovici. Predsednik je organizacionog odbora PКC „Akvarijus“.

Virtuelnu izložbu “Dnevnik iz karantina” organizuju Alternativna Internet stranica i PKC “Akvarijus” u okviru projekta “ArtCult” koji podržava UNMIK.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *