Izložba kolaža „Žena“ likovne umetnice iz Prištine, Mimoze Studenice, u petak, 22. maja, prezentuje se u virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ i portala „Alternativna“.

Od 19 časova pogledajte kako filigranski papir može da bude upotrebljiv likovni materijal za postizanje vrhunskog estetskog doživljaja.

Ambalaža od papira (poznata i kao filigranski papir) umetnička je tehnika koja uključuje upotrebu traka šarenog papira pretvorenih u rolne, različito oblikovane, a zatim zajedno zalepljene na platno. Papir je umotan, zakrivljen, uvrnut, izmanipulisan tako da se stvore oblici koji će se koristiti na platnu i formirati umetničko delo.

O autorki

Mimoza Studenica rođena je 1975. u Prištini, gde je 1999. godine završila Fakultet umetnosti na Univerzitetu u Prištini, odsek za grafički dizajn. Radi kao dizajner u Odeljenju za promocije Radio televizije Kosovo.

Izložba je organizovana u okviru projekta “ArtCult” koji je podržao UNMIK. Organizatori izložbe su „Alternativna“ i Privatni kulturni centar „Akvarijus“.

„Žena“ je peta po redu izložba u okviru ciklusa ArtCult. Prva izložba (Veselj Saliji. „Iza melanholije“) održana je u galeriji PKC „Akvarijus“, dok su naredne tri („Dnevnik iz karantina“ Aleksandra Glibetića, „Slomljeni snovi“ Tonija Ostojića i „Peti element“ Snežane Manasić) predstavljene u virtuelnoj galeriji.

Ciklus izložbi ima za cilj da predstavi savremeno stvaralaštvo likovnih umetnika različitih nacionalnih zajednica, različitih generacija i različitih stilsko-poetskih opredeljenja koji žive i stvaraju na Kosovu i u regionu.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *