U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” i Alternativne sutra od 19 časova pogledajte završnu grupnu izložbu radova autora koji su izlagali u okviru ciklusa “ArtCult”.

U virtuelnoj galeriji biće izložena odabrana likovna dela Veselja Salijia („Iza melanholije“), Aleksandra Glibetića („Dnevnik iz karantina)“, Tonija Ostojića („Slomljeni snovi“), Snežane Manasić („Peti element“), Mimoze Studenice („Žena“) i Demira Pepića („Pririoda i društvo“).

U okviru ciklusa ArtCult realizovano je šest izložbi likovnih umetnika koji žive i stvaraju na Kosovu i u regionu (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija). Zbog vanrednih mera koje su uvedene usled pandemije korona virusa, većina radova prezentovana je u virtuelnoj galeriji, i u elektronskom katalogu.

Ciklus izložbi, u okviru istoimenog projekta “ArtCult”, imao je za cilj da predstavi savremeno stvaralaštvo likovnih umetnika različitih nacionalnih zajednica, različtiih generacija i različitih stilsko-poetskih opredeljenja koji žive i stvaraju na Kosovu i u regionu.

Ovaj projekat, koji je podržao UNMIK, realizovala je Alternativna Internet stranica, u parternstvu sa Privatnim kulturnim centrom “Akvarijus”, portalom “Gračanica online” i onlajn platformom “Crno beli svet”.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *