“Slomljeni snovi” – naziv je druge virtuelne izložbe slika i grafika u sklopu projekta “ArtCult” koja će biti predstavljena u sredu. Autor izložbe je Toni Ostojić.

“Slomljeni snovi” su otisci sećanja izvedeni na cink ploči različitim tehnikama.

Virtuelna galerija radova, kao i elektronski katalog biće dostupni na Alternativnoj Internet stranici, kao i na Internet i Fejsbuk stranici Privatnog kulturnog centra “Akvarijus”.

O autoru

Toni Ostojić je rođen u Bihaću 1992. Srednju školu (grafički dizajn i grafički tehničar) je završio u Banja Luci gde je proglašen za učenika generacije. Na Fakultetu likovnih umetnosti u Skoplju diplomirao je 2014, u klasi profesora Mirka Vujisića na smeru grafički dizajn. Sledeće godine je na istom fakultetu, u klasi istog profesora i magistrirao na smeru grafika. Trenutno živi u Banja Luci gde predaje grafiku na Fakultetu Lijepih Umjetnosti na Nezavisnom Univerzitetu. Iza sebe ima pet samostalnih izložbi i više desetina kolektivnih izložbi i učešća na likovnim kolonijama. Bio je najmlađi učesnik u istoriji Grafičke kolonije u Subotici 1998, kada je imao svega šest godina.

Projekat “ArtCult” podržava UNMIK, a sprovodi Alternativna Internet stranica u partnerstvu sa PKC “Akvarijus”, onjaln platformom “Crno-beli svet” i portalom “Gračanica online”.

Prva “ArtCult” virtuelna izložba pod nazivom “Dnevnik iz karantina”, autora Aleksandra Glibetića Piba, predstavljena je krajem marta. Tekst, galerija i katalog dostupni na: Dnevnik iz karantina: Kad slobodan umetnik stvara bez slobode.

Ciklus izložbi ima za cilj da predstavi savremeno stvaralaštvo likovnih umetnika različitih nacionalnih zajednica, različitih generacija i različitih stilsko-poetskih opredeljenja koji žive i stvaraju na Kosovu.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *