Izložba fotografija „Priroda i društvo“ Demira Pepića prikazuje se večeras, od 19 časova, u virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ i portala „Alternativna“.

Fotografije Demira Pepića ponovo skreću pažnju na važnost i značaj fotografskog zapisa, ne samo kao dokumenta, već i kao umetničke izražajne forme. Njegovi pejzaži nas vraćaju dodiru sa prirodom, sa posebnim akcentom na ljude i ljubav među njima.

Demir Pepić je stomatolog iz Rožaja (Crna Gora) koji beg od ljudi, posla i svakodnevice pronalazi u lepotama prirode Crne Gore. Fotografijom se bavi pet godina. Pobeđivao na više foto konkursa. Popularan na društvenim mrežama. Uglavnom je orijentisan na pejzažnu i outdoor fotografiju. Živi u Rožajama i Kosovskoj Mitrovici.

Izložba je organizovana u okviru projekta ArtCult koji je podržao UNMIK. Organizatori izložbe su „Alternativna“ i Privatni kulturni centar „Akvarijus“.
„Priroda i društvo“ je šesta po redu izložba u okviru ciklusa ArtCult. Prva izložba (Veselja Salijia „Iza melanholije“) održana je u galeriji PKC „Akvarijus“, dok su naredne četiri („Dnevnik iz karantina“ Aleksandra Glibetića, „Slomljeni snovi“ Tonija Ostojića, „Peti element“ Snežane Manasić, „Žena“ Mimoze Studenice) predstavljene u virtuelnoj galeriji.

Ciklus izložbi ima za cilj da predstavi savremeno stvaralaštvo likovnih umetnika različitih nacionalnih zajednica, različtiih generacija i različitih stilsko-poetskih opredeljenja koji žive i stvaraju na Kosovu i u regionu.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *