Amatersko pozorište “Janićije Popović”: Audicija za novu predstavu

Amatersko pozorište „Janićije Popović“, sekcija Doma kulture “Gračanica”, organizuje audiciju za predstavu “Ljubav u getu”. Audicija se održava sutra, u dva termina, od 15 i 19 časova. Na audiciju se mogu prijaviti mladi uzrasta od 10 do 17 godina, a odabir glumaca vršiće rediteljka Marija Đajić.

Predstava „Ljubav u getu“ nastala je po motivima teksta „Ljubav u Savamali“ Ivana Lalića i priča je o ljubavi izbeglog Goranca smeštenog u izbegličkom centru u Gračanici i jedne devojke iz Gračanice.

Radi se o priči o nemogućnosti da dvoje ostvare kontakt zbog predrasuda i stereotipa što je i suština ovog dramskog dela.

“Za razliku od Romea i Julije, gde se ljubavi protivi porodica, ovde prepreku predstavljaju predrasude i stereotipi budući izbeglica Goranac musliman a devojka iz Gračanice – Srpkinja. Ovaj komad se za razliku od Romea i Julije, jedne od najpoznatijih drama o nesporazumu završava srećno” – navode organizatori.

Podsetimo, amatersko pozorište „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ je 2014. godine obnovilo rad. Nedavno su premijerno izveli lutakrsku predstavu “Misterija nestalog jajeta”.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *