Uebfaqja Alternativna, të hënën, me 14 qershor 2021, në Qendrën Kulturore Private “Akvarijus”, organizon një diskutim “Vendet alternative te mbledhive – iniciativa të pavarura për kulturë, art, liri …”. Një ekspozitë me fotografi nga Sunčica Andrejević do të hapet në të njëjtën mbrëmje. Ilda Krama do të interpretojë në pjesën muzikore të programit.

Diskutimi fillon në oren 7:00 pasdite.

Pjesëmarrës janë koordinatori i programit të organizatës GAIA në Mitrovicë, përfshirë Hapësirën Sociale për Dekonstruksion, Mevlude Skuroshi; një nga themeluesit e strehës kulturore Krik në Kamenicë, Sllobodan Miljkoviq; drejtori ekzekutiv i organizatës 7Arte, Lulzim Hoti dhe redaktori i programit artistik në Qendrën Kulturore Private “Akvarijus”, Aleksandar Dundjerin.

I njëjti event do të paraqesë botimin e projektit “Gathered in Art: We believe in Art” të implementuar nga Uebfaqja Alternativna gjatë gjashtë muajve të fundit, me mbështetjen e Misionit të Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK).

Diskutimi, prezantimi i botimit dhe pjesa muzikore e programit Alternativna janë organizuar me mbështetjen e UNMIK-ut.

Pas diskutimit, do të hapet ekspozita e reporterit fotografik se Alternative-s, Sunčica Andrejević. 20 fotografi të saj do të ekspozohen në ekspozitën e quajtur “MИ “. Vizitorët do të mund të shohin fotografi të peizazhit, bardh e zi, fotografi të natyrës, zogj, por edhe skena nga qyteti …

Sunčica Andrejević është e angazhuar profesionalisht në fotografi për gati dy vjet. Deri më tani, ajo ka pasur një ekspozitë vetanake (“Si do të duket planeti pas pandemisë”, Shtëpia Evropiane – Mitrovica, 2020) dhe disa nga ato kolektive. Ajo është fituese e çmimit për fotografinë më të mirë artistike amatore në vitin 2020 të Qendrës Kulturore të Mitrovicës “Dragica Žarković”.

Përndryshe, ky event është organizuar në mënyrë të pavarur.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *