U mitrovičkom privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ sutra i u četvrtak biće organizovano polufinale i finale likovnog okršaja.

U prvom polufinalu, sutra od 18 časova, sastaće se Nišlijka Tijana Rodić i Mitrovčanka Aleksandra Vajšel koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora zbog odustajanja Milice Grbović, dok će u drugom Natalija Utvić iz Zubinog Potoka izaći na megdan Davidu Pavloviću iz Kraljeva. Pobednici ovih okršaja sastaju se u finalu, u četvrtak, takođe od 18 časova.

Imena članova žirija, kao i do sada, držaće se u tajnosti sve do početka nadmetanja. Pored tročlanog žirija (istoričar umetnosti, likovni umetnik, novinar) o pobedniku odlučuju i glasovi publike.

Nagrada za pobednika četvrtog ciklusa likovnih okršaja je ista kao i prethodnih sezona – samostalna izložba u Akvarijusu o trošku PКC-a.

Dosadašnji pobednici Likovnih okršaja u Akvarijusu su Vuk Đurić iz Čačka (2016), Stefan Đurđanović iz Niša (2017) i Petar Aleksić iz Beograda (2018), koji je, kako se navodi iz Akvarijusa, odbio nagradu.

Usled mera koje su na snazi zbog pandemdije Covid-19, polufinala i finale likovnih okršaja biti održani uz prisustvo ograničenog broja posetilaca (takmičari, komisija, žiri, predstavnici medija, osoblje).

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *